Bahan A:
1 kg tepung gandum,digoreng tanpa minyak hingga gebu
400g minyak sapi
Bahan B:
500g kacang Tanah,digoreng dan ditumbuk kasar
200g gula kaster
Bahan C:(satukan)
200g tepung susu
250g gula aising
Cara-cara:
1.Satukan bahan A hingga menjadi doh.
2.Dalam bekas lain,satukan pula bahan B.Bentukkan bulat doh tadi,leperkan sedikit,
masukkan inti kacang,bulatkan lagi kemas.Susun atas dulang pembakar.
3.Panaskan oven pada suhu 160'C,bakar selama 15-20 minit.
4.Angkat dan biarkan suam,salutkan dengan bahan-bahan C.Simpan dalam bekas kedap
udara.
1 kg tepung gandum,digoreng tanpa minyak hingga gebu
400g minyak sapi
Bahan B:
500g kacang Tanah,digoreng dan ditumbuk kasar
200g gula kaster
Bahan C:(satukan)
200g tepung susu
250g gula aising
Cara-cara:
1.Satukan bahan A hingga menjadi doh.
2.Dalam bekas lain,satukan pula bahan B.Bentukkan bulat doh tadi,leperkan sedikit,
masukkan inti kacang,bulatkan lagi kemas.Susun atas dulang pembakar.
3.Panaskan oven pada suhu 160'C,bakar selama 15-20 minit.
4.Angkat dan biarkan suam,salutkan dengan bahan-bahan C.Simpan dalam bekas kedap
udara.
Source : Resepi C&P from Rahel, original resepi from Evelyn Gemina
No comments:
Post a Comment