Tuesday, August 13, 2013

Mocha Casablanca


Bahan-bahan A

210 gm mentega
80 gm gula aising
2 sudu teh pes kapucino
Secubit garam

Bahan-bahan B

220g Tepung Red Rose *
50 gm tepung jagung *
20 gm tepung kentang *
2 sudu besar susu tepung *
1/8 sudu teh serbuk penaik *
50 gm coklat urai

* diayak

Bahan-bahan hiasan

Cip Coklat

Cara-cara
  1. Pukul bahan A dengan kelajuan sederhana sehingga sebati.
  2. Masukkan bahan B. Uli sehingga menjadi doh yang lembut.
  3. Masukkan doh ke dalam acuan bunga cina dan paipkan di dalam dulang pembakar.
  4. Hiaskan dengan cip coklat.
  5. Bakar pada suhu 150C selama 25 minit.
Source : Buku "Siri Blogger Masakan Biskut Raya" karya Nor Azlita Abdul Aziz.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails