Monday, June 11, 2012

Biskut Kacang Hijau


Bahan2:
 
250 gm kacang hijau ( beli di kedai yang dh ada garam)
250 gm tepung gandum 
 125gm gula icing-(ayak)

150gm-160gm minyak jagung Daisy- adjust ikut kesesuaian doh-(haiza gunakan 160g)

Cara-cara: 
  1. Blend dulu kacang hijau dengan pengisar sampai jadi tepung/serbuk 
  2. Campur dengan tepung dan gula 
  3. Last sekali masukkan minyak dan kacau sebati hingga menjadi doh. Or masukkan sume bahan-bahan dalam mixer dan mixer sebatikan hingga menjadi doh 
  4. Bentukkan bulat-bulat.Sapukan egg glaze dan letak 1 biji kacang peas sebagai hiasan  
  5. 175C selama 20-25 minit, so please adjust ikut suhu oven sendiri ya..

Source : Resepi C&P dari Ayu


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails