For the crepes
6 bj Telur
6 bj Telur
1000ml Susu Segar
300g tepung
90g Mentega dicairkan
300g tepung
90g Mentega dicairkan
**Haiza guna 1/3 resepi sahaja dan dapat dalam 25pcs
Cara2 :
- Pukul telur, masukkan susu & mentega cair. Ayak tepung dan kacau rata
- Tapis bancuhan dan balut dgn cling film dan simpan semalaman di dalam peti sejuk
- Sediakan 7" non stick pan
- Masukkan 1/8 cawan bancuhan dan ratakan di kuali
- Angkat bila kekuningan
200g Ayam Cincang
100g Sosej
2 btg Lobak Merah
1 Biji Bawang Besar
1 tin cendawan butang
Lada Hitam
Spagetthi Herbs
Daun Sup
Cara2
- Tumis bawang, masukkan ayam
- Masukkan cendawan, lobak merah, lada hitam, herbs
- Masak sehingga kering
- Taburkan daun sup
Assemble :
- Bubuhkan bahan inti di atas crepe dan gulung dengan kemas.
1 comment:
faa penah buat ni...masa belajar kat skolah...kuih dadar savouri
Post a Comment