Saturday, June 23, 2012

Crepe with Savoury Filling

For the crepes
6 bj Telur
1000ml Susu Segar
300g tepung
90g Mentega dicairkan

**Haiza guna 1/3 resepi sahaja dan dapat dalam 25pcs

Cara2 :
  1. Pukul telur, masukkan susu & mentega cair. Ayak tepung dan kacau rata
  2. Tapis bancuhan dan balut dgn cling film dan simpan semalaman di dalam peti sejuk
  3. Sediakan 7" non stick pan
  4. Masukkan 1/8 cawan bancuhan dan ratakan di kuali 
  5. Angkat bila kekuningan
Bahan Inti

200g Ayam Cincang
100g Sosej
2 btg Lobak Merah
1 Biji Bawang Besar
1 tin cendawan butang 
Lada Hitam
Spagetthi Herbs
Daun Sup

Cara2 
  1. Tumis bawang, masukkan ayam
  2. Masukkan cendawan, lobak merah, lada hitam, herbs
  3. Masak sehingga kering
  4. Taburkan daun sup
Assemble :
  1. Bubuhkan bahan inti di atas crepe dan gulung dengan kemas.

1 comment:

faa.rosli said...

faa penah buat ni...masa belajar kat skolah...kuih dadar savouri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails