Tuesday, September 21, 2010

Puding Karamel Lapis Coklat

Bahan-bahan
Bahan:-(A)
  • 1 tin susu cair (Nestle Ideal)
  • 5 sudu besar gula
  • 3 biji telor gred A @ 4 biji telur gred B
  • 1 sudu kecil esen vanila
Bahan (B)
  • 1 tin susu cair
  • 5 sudu besar gula
  • 3 biji telor gred A @ 4 biji telur gred B
  • 4 sudu besar serbuk koko/1 sudu kecil serbuk nescafe + 1 sudu kecil pes coklat
Bahan (C)
  • 2 sudu besar gula - hanguskan dan campur 4 sudu besar air panas
  • atau boleh guna 2 sudu besar madu
Cara Membuat:
Kacau bahan A dan bahan B dalam dua bekas berasingan. Tapiskan. Panaskan periuk kukusan, masukkan gula hangus atau madu dalam loyang 8 x 8 inci. Masukkan 1/2 cawan adunan bahan A dan kukus selama 5 minit atau hingga masak. Bila dah masak, tuangkan pula sukatan yang sama bagi adunan B atas adunan A. Ulang A dan B berselang seli hinga habis. Sejukkan dan terbalikkan ke dalam pinggan hidangan. Potong dan hidang.

Source : C&P from Hana

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails