- 8 keping Roti
- * 500 ml Susu segar
- * 4 sudu besar Gula halus
- * 2 sudu besar Butter- cairkan
- * 2 biji Telur
- * 1 sudu teh Esen vanilla
- * 1 sudu besar Tepung Jagung(haiza tak bubuh)
- * 1 sudu kecil serbuk cinnamon
- 2 sudu besar Kismis (haiza gantikan dgn chocolate Chip & Almond)
Untuk Sos Kastard
- 1 tin susu cair
- 2 s/b tepungkastad- hana ltk 11/2 sb je..
- 2 s/b gula
Cara-cara
- Koyakkan roti dan susun dalam loyang yang telah digris dengan sedikit butter.
- Gaul rata bahan-bahan bertanda * dan tuang ke atas roti tadi.
- Biarkan sebentar dalam 20-30min agar roti terendam sepenuhnya.
- Taburkan kismis diatas adunan.
- Bakar pada suhu 180 C selama 30 minit atau sehingga masak.
- Untuk membuat kuah@sos kastad - Campurkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau hingga agak pekat.
- Tuang ke atas puding roti tadi.
Source : Resepi C&P from Hana
No comments:
Post a Comment