Bahan A
10 gm serbuk agar-agar cap bintang
1 Liter air
1 cawan gula
Bahan B
7 keping roti [buangkan kulit dan koyakkan kecil]
1 tin susu cair
1 cawan air buah koktel atau peach
1 s/k esen vanilla
1 biji telur ayam
Bahan C
3 s/b tepung kastad + 5 s/b air
2 s/b serbuk koko ]
2 s/b air ] bancuh
Cara-cara :
- Masukkan Bahan A dalam periuk dan masakkan sehingga mendideh.
- Blend halus Bahan B.
- Bancuhkan tepung kastad dan air dan masukkan dalam Bahan B
- Masukkan Bahan B dalam periuk Bahan A dan masakkan sehingga mendideh [nampak blup..blup gitu].
- Tutup api dan bahagikan adunan pada 2 bahagian.
- Masukkan larutan koko dalam 1 bahagian yg berasingan dan biarkan 1 bahagian warna asal.
- Sediakan loyang dan tuangkan adunan plain dan coklat berselang seli mengikut beberapa lapisan yg disukai. Sejukkan.
- Hidangkan puding dan hiaskan dengan hirisan peach atau fruit koktel dan lebihan air dalam tin.
No comments:
Post a Comment