Monday, January 02, 2012

Talam Keladi


Bahan2 Lapisan Bawah

220 g tepung beras
40g tepung ubi
300 ml pati santan
700 ml air
1 1/2 sdk garam
250g ubi keladi yg dikukus selama 5 minit

Cara-cara :

  1. Campurkan semua bahan
  2. Tapis dan masukkan dalam periuk
  3. Masak sehingga berwap dan masukkan dalam loyang saiz 10x10x3
  4. kukus selama 30 minit

Bahan2 Lapisan Atas

150 g tepung gandum
5 bj telur
250 ml pati santan
500 ml air
1/4 tsp Pewarna Ungu

Cara-cara :

  1. Campurkan semua bahan
  2. Tapis dan masukkan dalam periuk
  3. Masak sehingga berwap dan masukkan dalam loyang saiz 10x10x3
  4. Kukus selama 30 minit
Source : Resepi dr Chef Asma

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails