Bahan A
500ml putih telur
300gm gula pasir
1 sudu besar ovalette
1/2 sudu teh garam
Bahan B
100ml susu cair
80ml mentega cair
(Satukan)
Bahan C - Ayak
250gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
25gm susu tepung
Bahan D - Jika suka atau pewarna
1 sudu teh strawberry emulco
1 sudu teh lemon emulco
1 sudu teh coklat emulco
1 sudu teh pandan emulco
Loyang 8" atau 9 di alas dan di gris
500ml putih telur
300gm gula pasir
1 sudu besar ovalette
1/2 sudu teh garam
Bahan B
100ml susu cair
80ml mentega cair
(Satukan)
Bahan C - Ayak
250gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
25gm susu tepung
Bahan D - Jika suka atau pewarna
1 sudu teh strawberry emulco
1 sudu teh lemon emulco
1 sudu teh coklat emulco
1 sudu teh pandan emulco
Loyang 8" atau 9 di alas dan di gris
Cara-cara :
- Satukan bahan A dan pukul dengan kelajuan tinggi hingga kembang dan kental.
- Masukkan bahan B dan C berselang seli dan putar dengan kelajuan perlahan hingga bergaul rata.
- Bahagikan kepada 3 atau 4 bahagian yang sama banyak. Masukkan setiap bahagian dengan Bahan D, gaul rata.
- Panaskan pengukus. Kukus setiap lapisan selama 7minit. Untuk lapisan terakhir, tutup loyang dengan aluminium foil dan kukus selama 20 minit.
- Sejukkan dahulu sebelum di potong
1 comment:
nampak gebuss sangat..sedapnyerr..
Post a Comment