Bahan-Bahannya:
Bahan A
Bahan A
- 8 biji kuning telor ayam (Gred A)
- 6 biji telur
- 280 gram castor sugar
- 210 gram, tepong gandum
- 5 gram baking powder
- 5 gram essence vanilla
- 15 gram ovalet
Bahan B
- 350 gram pure butter
- 30 gram makan susu pekat
Bahan C
- 340 gram buah prune
- Bahan A- Gula, telur, ovalet dan vanilla disatukan, dipukul menggunakan whisk.
- Kacau adunan telur untuk memastikan adunan dipukul serata.
- Masukkan tepung yang telah diayak, bersama dengan baking powder & vanilla
- Gunakan kelajuan mixer yang paling tinggi. Pukul sehingga kembang.
- Anda boleh mula memukul dengan kelajuan yang paling tinggi sekarang.
- Bahan B - Mentega dan susu di satukan. Dipukul sehingga campuran ini bertukar putih.
- Masukkan Bahan B kedalam Bahan A - gaul sebati.
- Bakar selapis-selapis. Suhu yang digunakan ialah 180c - 200c.
- Taburkan buah prun semasa proses melapis.
No comments:
Post a Comment